Υλικά
1 φλιτζ. τσ. κους κους (όχι ζυμαρικό) ή πλιγούρι
300 γρ. μαϊντανός
200 γρ. φύλλα φρέσκιας μέντας (ή δυόσμου)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 αγγούρι χωρίς τους σπόρους, σε κυβάκια
2 ντομάτες χωρίς τους σπόρους, σε κυβάκια
2 λεμόνια (το χυμό)
1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ελάχιστη καυτερή πάπρικα (προαιρετική)
Παρασκευή
Μαλακώνουμε το κους κους σε βραστό αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή λίγο περισσότερο. Το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει και μετά το ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να μουλιάσει.
Ψιλοκόβουμε μαϊντανό, δυόσμο και κρεμμύδι (αυτό μπορεί να γίνει και στο μπλέντερ τμηματικά, αλλά με προσοχή, να μην πολτοποιηθούν).
Ανακατεύουμε, σε μεγάλη σαλατιέρα, όλα τα υλικά με το λάδι, προσθέτουμε αλάτι και τα πιπέρια καθώς και το κους κους με το λεμόνι του. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα και ανακατεύουμε ξανά πριν από το σερβίρισμα.