Συνταγή για Γρήγορο Σουφλέ με Σπαράγγια από τον Βαγγέλη Δρίσκα.
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. σπαράγγια
1 μικρή φόρμα ψωμί του τοστ
4 αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 ½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (γκούντα ή ένταμ)
λίγο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ, κόβουμε τις φέτες του ψωμιού στη μέση και στρώνουμε μία σειρά με το ψωμί.
Πασπαλίζουμε με λίγη ποσότητα από τα τριμμένα τυριά, βάζουμε λίγα σπαράγγια και επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά με το υπόλοιπο ψωμί, τυρί και σπαράγγια.
Χτυπάμε τη κρέμα με τα αυγά και το γάλα και περιχύνουμε το σουφλέ. Ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστό.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μία σαλάτα από ανάμεικτα φρέσκα λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, αντίδια, αγγούρι, ντομάτα)
Πηγή: Driskas.com
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. σπαράγγια
1 μικρή φόρμα ψωμί του τοστ
4 αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 ½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (γκούντα ή ένταμ)
λίγο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ, κόβουμε τις φέτες του ψωμιού στη μέση και στρώνουμε μία σειρά με το ψωμί.
Πασπαλίζουμε με λίγη ποσότητα από τα τριμμένα τυριά, βάζουμε λίγα σπαράγγια και επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά με το υπόλοιπο ψωμί, τυρί και σπαράγγια.
Χτυπάμε τη κρέμα με τα αυγά και το γάλα και περιχύνουμε το σουφλέ. Ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστό.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μία σαλάτα από ανάμεικτα φρέσκα λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, αντίδια, αγγούρι, ντομάτα)
Πηγή: Driskas.com