Υλικά:
1 κιλό σουπιές
1 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φετούλες
Λάδι (περίπου 1 ποτήρι του νερού ή και λιγότερο)
4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένο στα δύο, από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει τις πράσινες ουρίτσες
1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό ξηρό
3 κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμμένο σε λίγο νερό
1-2 φύλλα δάφνης
2-3 κόκκους μπαχάρι
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις σουπιές χωρίζοντας το κεφάλι από το σώμα και πετάμε τη φούσκα με το μελάνι, το κόκαλο, το δόντι, τα μάτια και τις μεμβράνες από το σώμα.
Βήμα 2
Ξεπλένουμε πολύ καλά, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Βήμα 3
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόδρα έως ότου γυαλίσουν. Προσέχουμε να μην καούν τα σκόδρα γιατί πικρίζουν.
Βήμα 4
Ρίχνουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε έως ότου πιούν τα νερά τους.
Βήμα 5
Μόλις μείνουν με το λάδι σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε λίγο να βράσουν με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βήμα 6
Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνουν οι σουπιές σχεδόν με το λάδι, να μην έχουν πολλά ζουμιά.
Βήμα 7
Σερβίρουμε και καλή σας όρεξη.