Υλικά:
6 φλιτζάνια σάρκα από καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Προετοιμασία:
Βάζουμε το καρπούζι σε μπλέντερ με την ζάχαρη και τα δουλεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το πουρέ καρπουζιού σε ένα ρηχό πλαστικό μπολ και τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη για τρεις ώρες περίπου. Κάθε μισή ώρα ξύνουμε με ένα πιρούνι τους κρυστάλλους που δημιουργούνται στο μπολ από τις άκρες προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να παγώσει εντελώς η γρανίτα και να δημιουργηθεί ένα ωραίο αποτέλεσμα.
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε την γρανιτα σε τέσσερα ποτήρια σαμπάνιας. Στολίζουμε με μία λεπτή φέτα καρπουζιού.
Σερβίρετε αμέσως παγωμένη. Απολαύστε!
Source: Xs-Recipes
6 φλιτζάνια σάρκα από καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Προετοιμασία:
Βάζουμε το καρπούζι σε μπλέντερ με την ζάχαρη και τα δουλεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές.
Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το πουρέ καρπουζιού σε ένα ρηχό πλαστικό μπολ και τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη για τρεις ώρες περίπου. Κάθε μισή ώρα ξύνουμε με ένα πιρούνι τους κρυστάλλους που δημιουργούνται στο μπολ από τις άκρες προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να παγώσει εντελώς η γρανίτα και να δημιουργηθεί ένα ωραίο αποτέλεσμα.
Με ένα κουτάλι μοιράζουμε την γρανιτα σε τέσσερα ποτήρια σαμπάνιας. Στολίζουμε με μία λεπτή φέτα καρπουζιού.
Σερβίρετε αμέσως παγωμένη. Απολαύστε!
Source: Xs-Recipes