Γρανίτα από λεμόνι

Υλικά
125 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο και κάτι νερό
3 λεμόνια (το ξύσμα και το χυμό τους)
1 λεμόνι σε ροδέλες για διακόσμηση

Τρόπος μαγειρέματος
Ζέστανε ελαφρώς το νερό σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και άφησε να βράσει για 5 λεπτά

Πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού και άφησε το μείγμα σου να κρυώσει
Στράγγιξε να φύγει το ξύσμα λεμονιού και βάλε σε μεταλλικό μπολ και στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες να μην πήξει τελείως.
Βγάλε τη γρανίτα και χτύπησέ τη στο μπλέντερ να αφρατέψει και ξαναβάλε στην κατάψυξη
Κάνε το ίδιο 2-3 φορές για να μην κάνει κρυσταλλάκια η γρανίτα σου και να είναι απαλή
Σέρβιρε, αφού αφήσει για λίγο το μπολ εκτός κατάψυξης για να μπορείς να βγάλεις μπάλες γρανίτας
Γάρνιρε με ροδέλες λεμονιού και φυλλαράκια μέντας.

Source: Tlife.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr