Κέικ με γλάσσο πορτοκάλι ή λεμόνι

Συστατικά
160 γρ. βουτυρο βιταμ
1 ποτηρι γαλα φρεσκο ή αραιωμενο εβαπορε χλιαρο
4 κουταλακια γλυκου baking powder
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι ή λεμονι (την φλουδα).
6 αυγα χωριστα κροκοι και ασπραδια
3 κουταλιες της σουπας κακαο σκονη.
2 ποτηρια ζαχαρη
3 ποτηρια αλευρι που φουσκωνει μονο του.

Για το γλάσσο:
χυμό από ένα ζουμερό πορτοκάλι ή λεμόνι
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Οδηγίες1.Στο μιξερ χτυπαμε την ζαχαρη με το βουτυρο μεχρι να ασπρισει, προσθετουμε το baking powder,τους κροκους των αυγων, το ξυσμα πορτοκαλιου ή λεμονιου, το γαλα σιγα-σιγα και προτελευταιο το αλευρι.

2.Ενω το μιγμα "δουλευεται" χτυπαμε με μια πρεζα αλατι τα ασπραδια των αυγων να γινουν μαρεγκα και τα προσθετουμε και αυτα.
3.Οταν τα υλικα αναμιχθουν καλα, εχουμε ηδη βουτυρωσει και αλευρωσει μια φορμα για κεικ και αδειαζουμε σε αυτην το μισο μιγμα.
4.Στο υπολοιπο μισο προσθετουμε τις τρεις κουταλιες κακαο και ξαναχτυπαμε στο μιξερ μεχρι να γινει το μιγμα ομοιογενες.
5.Ριχνουμε το σοκολατενιο μιγμα πανω απο το προηγουμενο και φουρνιζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 βαθμους για 45 λεπτα περιπου.
6.Οταν ξεφουρνισουμε και αφου η φορμα μας γινει χλιαρη, ξεφορμαρουμε.
7.Για το γλασσο πορτοκαλι ή λεμονι θα χρειαστουμε τον χυμο απο ενα ζουμερο αντιστοιχο φρουτο και 5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη.
8.Θα ζεστανουμε το μιγμα σε ενα μπρικι και μολις παρει βραση θα το αποσυρουμε και ανακατευοντας παντα, θα περιχυσουμε το κεικ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr