Απαραίτητο συμπλήρωμα για ένα τραπέζι, ταιριάζει πάρα πολύ σχεδόν με όλα τα είδη κρέατος και τα πουλερικά.
Μερίδες: 6-8
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 10’
Υλικά
1 ½ κιλό σπανάκι
¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
¼ κουταλιά γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο κι αφήνουμε για 1’ σκόρδο να βγάλει το άρωμά του. Το αφαιρούμε. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το άνηθο και το πράσο. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4’-5’ για να γίνουν διάφανα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι. Το αφήνουμε για 4’-5’ να πιει τα υγρά του και να μην έχει τόσο όγκο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί κι ανακατεύουμε 1’-2’ μέχρι να γίνει κρέμα
.
Μερίδες: 6-8
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 10’
Υλικά
1 ½ κιλό σπανάκι
¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
¼ κουταλιά γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο κι αφήνουμε για 1’ σκόρδο να βγάλει το άρωμά του. Το αφαιρούμε. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το άνηθο και το πράσο. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4’-5’ για να γίνουν διάφανα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι. Το αφήνουμε για 4’-5’ να πιει τα υγρά του και να μην έχει τόσο όγκο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί κι ανακατεύουμε 1’-2’ μέχρι να γίνει κρέμα
.