Γλυκό των 5’ λεπτών και καθόλου δύσκολο. Θα χρησιμοποιήσεις το κέικ που έχει μπαγιατέψει και θα φτιάξεις ένα εντυπωσιακό και ελαφρύ γλυκό.
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος παρασκευής: 30’
Υλικά
6 φέτες κέικ σοκολάτα
400 γραμμάρια γλυκό βύσσινο με το σιρόπι
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
100 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
50 γραμμάρια κονιάκ
Κακάο για το πασπάλισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση: Βάζουμε το γλυκό βύσσινο σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά. Ζεσταίνουμε ελαφριά το σιρόπι του και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Σπάμε σε κομμάτια το κέικ και το βάζουμε σε μπολ. Περιχύνουμε με το σιρόπι. Θα χρησιμοποιήσουμε έξι ποτήρια με πόδι. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε σαν βάση λίγο ποτισμένο κέικ με σιρόπι. βάζουμε 2 κουταλιές σούπας χτυπημένη κρέμα, λίγα βύσσινα κι επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, κρέμα, βύσσινα. Ισομοιράζουμε την τριμμένη σοκολάτα. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο, αν θέλουμε.
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος παρασκευής: 30’
Υλικά
6 φέτες κέικ σοκολάτα
400 γραμμάρια γλυκό βύσσινο με το σιρόπι
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
100 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
50 γραμμάρια κονιάκ
Κακάο για το πασπάλισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση: Βάζουμε το γλυκό βύσσινο σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά. Ζεσταίνουμε ελαφριά το σιρόπι του και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Σπάμε σε κομμάτια το κέικ και το βάζουμε σε μπολ. Περιχύνουμε με το σιρόπι. Θα χρησιμοποιήσουμε έξι ποτήρια με πόδι. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε σαν βάση λίγο ποτισμένο κέικ με σιρόπι. βάζουμε 2 κουταλιές σούπας χτυπημένη κρέμα, λίγα βύσσινα κι επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, κρέμα, βύσσινα. Ισομοιράζουμε την τριμμένη σοκολάτα. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο, αν θέλουμε.