Είναι ένα πιάτο που κανείς δε μπορεί να του αντισταθεί. Είναι ιδανικό για φιλικό κάλεσμα, για μπουφέ και τσιμπολογήματα σε διάφορες περιστάσεις.
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος τηγανίσματος: 4’-5’
Υλικά
700 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο (στήθος)
½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 αυγά χτυπημένα
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
¾ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Σουσαμέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Κόβουμε τα φιλέτα σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος δαχτύλου ή σε μικρές μπουκιές. Βάζουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο σε μια σακούλα τροφίμων. Τοποθετούμε τα αυγά σε βαθύ πιάτο χτυπημένα. Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα σε ένα μπολ. Στρώνουμε σε δίσκο αντικολλητικό χαρτί. Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ένα ένα τα τηγανίζουμε και τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό. Αφήνουμε να στραγγίξει το αυγό και τα κυλάμε στη φρυγανιά με την παρμεζάνα. Τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια. Αφήνουμε 30’ στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές σούπας σουσαμέλαιο σε ρηχό τηγάνι αντικολλητικό και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε για 3’ τη μία πλευρά, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ροδίζουμε για 3’-4’ μέχρι να χρυσίσουν καλά. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και βάζουμε μια λαμαρίνα να ζεσταθεί καλά. Τη λαδώνουμε με πινέλο και αραδιάζουμε τα παναρισμένα κομμάτια. Ψήνουμε για 8’-10’ μέχρι να ροδίσουν και τα γυρνάμε να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά για περίπου 8’. Σερβίρουμε με σος της αρεσκείας μας.
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος τηγανίσματος: 4’-5’
Υλικά
700 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο (στήθος)
½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 αυγά χτυπημένα
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
¾ φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Σουσαμέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση: Κόβουμε τα φιλέτα σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος δαχτύλου ή σε μικρές μπουκιές. Βάζουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο σε μια σακούλα τροφίμων. Τοποθετούμε τα αυγά σε βαθύ πιάτο χτυπημένα. Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα σε ένα μπολ. Στρώνουμε σε δίσκο αντικολλητικό χαρτί. Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ένα ένα τα τηγανίζουμε και τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό. Αφήνουμε να στραγγίξει το αυγό και τα κυλάμε στη φρυγανιά με την παρμεζάνα. Τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια. Αφήνουμε 30’ στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές σούπας σουσαμέλαιο σε ρηχό τηγάνι αντικολλητικό και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε για 3’ τη μία πλευρά, γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ροδίζουμε για 3’-4’ μέχρι να χρυσίσουν καλά. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και βάζουμε μια λαμαρίνα να ζεσταθεί καλά. Τη λαδώνουμε με πινέλο και αραδιάζουμε τα παναρισμένα κομμάτια. Ψήνουμε για 8’-10’ μέχρι να ροδίσουν και τα γυρνάμε να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά για περίπου 8’. Σερβίρουμε με σος της αρεσκείας μας.