Μπρουσκέτες με κοτόπουλο και μανιτάρια

Ένα χορταστικότατο ορεκτικό, που θα μπορούσες να το «δεις» και σαν μεζέ, για να συνοδεύσεις την παγωμένη μπύρα σου. Σούπερ συνταγή!

Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Μερίδες: 4

Υλικά
1 φραντζόλα ψωμί με τραγανή κόρα και σουσάμι
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
100ml ελαιόλαδο
2 πιπεριές κόκκινες, πορτοκαλί ή πράσινες
2 φιλέτα κοτόπουλου ψημένα στο γκριλ και κομμένα σε φέτες
200 γραμμάρια γκοργκοντζόλα κομμένη σε λεπτές φλούδες
100 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοταρισμένα σε λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γραμμάρια έμενταλ τριμμένο σε χοντρό τρίφτη

Εκτέλεση: κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και τις φρυγανίζουμε ελαφρά. Τρίβουμε με το σκόρδο και τις δύο πλευρές κάθε φέτας ψωμιού. Τις περιχύνουμε με το μισό λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κι αφαιρούμε τους σπόρους. Τις βάζουμε σε ταψάκι, τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Βάζουμε τις πιπεριές σε διάφανο πλαστικό σακουλάκι και τις αφήνουμε για 10’. Κατόπιν αφαιρούμε τις φλούδες και τις κόβουμε σε λωρίδες. Μοιράζουμε πάνω στο ψωμί τη γκοργκοντζόλα και κατόπιν τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με το έμενταλ. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr