Συστατικά
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
2 κ.σούπας κορνφλάουρ
2 μεγάλα αυγά
2 κρόκους
μισό φλιτζ. φρέσκο χυμό λεμονιού
6 κ.σούπας βούτυρο κομμένο σε κύβους
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
6 κ.σούπας μπλουμπερις (ή ψιλοκομμένες φράουλες)
φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1 Βάλε τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανακάτεψε (όχι στη φωτιά).
2 Πρόσθεσε τα 2 αυγά και τους κρόκους και ανακάτεψε καλά.
3 Ρίξε το λεμόνι και ανακάτεψε.
4 Ρίξε το βούτυρο στο μίγμα και βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια φωτιά.
5 Ανακάτευε διαρκώς να λιώσει το βούτυρο, να πήξει το μίγμα και να κάνει φουσκάλες, περίπου για 10 λεπτά.
6 Βγάλε από τη φωτιά και βάλε την κρέμα σε ένα μπολ.
7 Βάλε πάνω στην κρέμα διαφανή μεμβράνη για να μην σχηματιστεί πέτσα. Βάλε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
8 Χτύπα την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
9 Κράτησε στην άκρη 6 κουταλιές για το σερβίρισμα.
10 Με απαλές κινήσεις ανάμιξε τη σαντιγί με την μισή παγωμένη κρέμα.
11 Βάλε τη μους σε κορνέ.
12 Χώρισε την υπόλοιπη κρέμα σε 6 ποτήρια.
13 Βάλε πάνω από την κρέμα με το κορνέ σου τη μους και στα 6 ποτήρια.
14 Βάλε μια κουταλιά από τη σαντιγί που κράτησες σε κάθε ποτήρι.
15 Γάρνιρε με τα μπλούμπερις και μερικά φυλλαράκια δυόσμο.
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
2 κ.σούπας κορνφλάουρ
2 μεγάλα αυγά
2 κρόκους
μισό φλιτζ. φρέσκο χυμό λεμονιού
6 κ.σούπας βούτυρο κομμένο σε κύβους
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
6 κ.σούπας μπλουμπερις (ή ψιλοκομμένες φράουλες)
φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1 Βάλε τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανακάτεψε (όχι στη φωτιά).
2 Πρόσθεσε τα 2 αυγά και τους κρόκους και ανακάτεψε καλά.
3 Ρίξε το λεμόνι και ανακάτεψε.
4 Ρίξε το βούτυρο στο μίγμα και βάλε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια φωτιά.
5 Ανακάτευε διαρκώς να λιώσει το βούτυρο, να πήξει το μίγμα και να κάνει φουσκάλες, περίπου για 10 λεπτά.
6 Βγάλε από τη φωτιά και βάλε την κρέμα σε ένα μπολ.
7 Βάλε πάνω στην κρέμα διαφανή μεμβράνη για να μην σχηματιστεί πέτσα. Βάλε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
8 Χτύπα την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
9 Κράτησε στην άκρη 6 κουταλιές για το σερβίρισμα.
10 Με απαλές κινήσεις ανάμιξε τη σαντιγί με την μισή παγωμένη κρέμα.
11 Βάλε τη μους σε κορνέ.
12 Χώρισε την υπόλοιπη κρέμα σε 6 ποτήρια.
13 Βάλε πάνω από την κρέμα με το κορνέ σου τη μους και στα 6 ποτήρια.
14 Βάλε μια κουταλιά από τη σαντιγί που κράτησες σε κάθε ποτήρι.
15 Γάρνιρε με τα μπλούμπερις και μερικά φυλλαράκια δυόσμο.