Σουφλέ Πατάτας

Υλικά
4 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
Γραβιέρα Νάξου τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ
4 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
6 κουταλιές βούτυρο
7 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
Γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο  να λιώσει.
Σε μπολ ρίχνουμε το γάλα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι,
ανακατεύοντας με το σύρμα.
Ρίχνουμε το μίγμα αυτό στο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Προσθέτουμε 4-5 κουταλιές γραβιέρα τριμμένη,
λίγο αλατοπίπερο, λίγο μοσχοκάρυδο και τέλος το αυγό χτυπημένο
(αν θέλετε χωριστά τον κρόκο και ύστερα το ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα για να είναι πιο αφράτο το μείγμα)
Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αλείφουμε το πυρέξ με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες (περίπου 1 εκ. πάχος) και τις βράζουμε.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Τις στρώνουμε στο πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζαμπόν, λίγο τριμμένη γραβιέρα και τέλος τη μπεσαμέλ μας.
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινήσει (περίπου 30-45 λεπτά)

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr