Γευστικότατη σούπα που μπορούμε να τη γαρνίρουμε με κρουτόν.
Υλικά
6 ντομάτες τριμμένες
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
2 φλ. τσ. κους κους ή άλλο μικρό ζυμαρικό
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
2 λίτρα νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο λόγω νηστείας, ρίχνουμε όλα τα υγρά και τα λαχανικά στην κατσαρόλα, να πάρουν βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κους κους και σιγοβράζουμε για 20΄. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
2. Εάν δεν νηστεύουμε από το λάδι, ζεσταίνουμε 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο, το σέλερι και τα κολοκυθάκια για 3΄-5΄, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
3. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν μαζί τα υλικά για 10΄. Τότε προσθέτουμε το κους κους και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 10΄ επιπλέον.
μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 25 λεπτά
Πηγή: argiro.gr