Πηλιορείτικη αλευρόπιτα

Μερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Ψησίματος: 50’ 

Υλικά
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας τσίπουρο
2 ½ ποτήρια νερό
300 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα
Πιπέρι
2 κουταλιές σούπας νερό
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα τρία αυγά με το ελαιόλαδο και το τσίπουρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι, έως ότου γίνει ένα χυλός. Έπειτα, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της θρυμματισμένης φέτας. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καλά λαδωμένο ρηχό ταψί για πίτα. Χτυπάμε το αυγό με τις δύο κουταλιές νερού και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το χέρι ή με ένα πινελάκι. Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φέτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 50’, μέχρι να ροδίσει. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr