7 Tips για Υγιεινό Μαγείρεμα

Η σωστή επιλογή και η καλή συντήρηση των τροφίμων είναι απαραίτητοι κανόνες για να προσφέρετε στα παιδιά σας υγιεινή διατροφή. Τι πρέπει όμως να προσέξετε όταν μαγειρεύετε για να είστε σίγουροι, ότι δεν καταστρέφετε τα πολύτιμα συστατικά των τροφών;
  • 1.Είναι αλήθεια πως οποιαδήποτε τροφή μαγειρεύεται για πολλή ώρα χάνει μερικά από τα θρεπτικά συστατικά της. Ο ιδανικός τρόπος μαγειρέματος είναι ο γρήγορος και σε δυνατή φωτιά.
  • 2.Το βράσιμο είναι απαραίτητο για τα ζυμαρικά και το ρύζι. Συνιστάται, επίσης, για ορισμένα λαχανικά (π.χ. πατάτες) και όσπρια (π.χ. ξερά φασόλια), γιατί με το βράσιμο χάνουν τις τοξικές ουσίες, που μπορεί να περιέχουν.
  • 3.Το βράσιμο δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος μαγειρέματος για το κρέας, το ψάρι και τα λαχανικά, που χάνουν τις βιταμίνες C και Β. Έτσι, μειώνονται οι πρωτεΐνες και τα φυσικά άλατα.
  • 4.Το μαγείρεμα μέσω του ατμού διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τις βιταμίνες και τα φυσικά άλατα. Με αυτόν τον τρόπο δεν καταστρέφονται τα αμινοξέα του ψαριού και κρέατος. Απαραίτητη προϋπόθεση: τα κομμάτια των τροφίμων δεν πρέπει να είναι μεγάλα, γιατί υπάρχει πιθανότητα να μείνουν, εν μέρει, ωμά.
  • 5.Το τσιγάρισμα του κρέατος σε πολύ δυνατή φωτιά δημιουργεί ένα προστατευτικό περίβλημα, που θα το βοηθήσει να μη χάσει πολλές θρεπτικές ουσίες κατά το βράσιμο στην κατσαρόλα.
  • 6.Το μαγείρεμα σε λαδόχαρτο είναι πολύ πιο υγιεινό από αυτό που γίνεται σε αλουμινόχαρτο. Ιδανική για κρέας ή ψάρι, η μέθοδος αυτή σκληραίνει την εξωτερική πλευρά των τροφών και έχουμε μικρότερη απώλεια θρεπτικών συστατικών.
  • 7.Μη διατηρείτε τις τροφές ζεστές, γιατί εκτός από το άρωμά τους καταστρέφεται και η βιταμίνη C. Προσπαθήστε, ώστε τα παιδιά να τρώνε το φαγητό τους αμέσως μετά το μαγείρεμα. Αν ξαναζεστάνετε το φαγητό, αυτό θα σημάνει ακόμη μεγαλύτερη απώλεια βιταμινών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr