Ψημένο φιλέτο πέρκας μαρινάτο με μουστάρδα & ούζο

Υλικά

4 κομμάτια φιλέτο πέρκας
2 λεμόνια (το ξύσμα και το χυμό τους)
½ κουτ. γλυκού κουρκουμά η Κάρρυ
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 σφηνάκι ούζο
ανάλογο πιπέρι, αλάτι



Εκτέλεση
Ας αρχίσουμε με τα λεμόνια. Πρώτα τα ξύνεις και φυλάς το ξύσμα τους, και μετά τα ξεζουμίζεις για το χυμό τους. Μόνο τις λεμονόκουπες δεν κρατάς…
2Σε ένα ταψί ρίξε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ούζο (είναι λίγο, μετά μπορείς άνετα να οδηγήσεις), το αλατοπίπερο και τον κουρκουμά ή το κάρυ, ανάλογα πόσο εξωτικά νιώθεις.
3Ανακάτεψε καλά και βύθισε τα κομμάτια της πέρκας, για να μαριναριστούν 45 λεπτά.
4Ψήσε τα φιλέτα στο γκριλ χωρίς να στεγνώσουν και σέρβιρέ τα γαρνιρισμένα με σαλάτα ή ριζότο.

Source: Cookoo.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!

Προσφορές ΜΟΝΟ για 24 ώρες!
Snatch.gr