Σελίδες

Γαρίδες Μοζαμβίκης

Υλικά:
  • 1 κιλό γαρίδες (προτιμήστε τις μεγάλες)
  • 1 κουτάκι μπύρα (εγώ πειραματίστηκα με μαύρη μπύρα, αλλά αν θέλετε πιο extreme καταστάσεις χρησιμοποιήστε μπύρα με μαγιά)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • λίγο δεντρολίβανο
  • ελάχιστο άσπρο πιπέρι
  • λίγο ταμπάσκο (αν βρείτε ταμπάσκο sauce με άρωμα σκόρδου ακόμα καλύτερα, διαφορετικά λιώστε 2 μικρές σκελίδες σκόρδο)
  • λίγο φυτικό βούτυρο
Εκτέλεση:
  • Σε ένα αντικολητικό σκεύος (αν έχετε wok τόσο το καλύτερο) ρίχνετε λίγο βούτυρο, προσθέτετε τη μπύρα και κατόπιν ρίχνετε και τις γαρίδες.
  • Σε ελάχιστα λεπτά ρίχνετε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  • Αφήνετε κατόπιν τις γαρίδες μέσα στη σάλτσα για 45 περίπου λεπτά να τραβήξουν το ζουμάκι και κατόπιν απολαμβάνετε.